Om Gabriel

Snabba fakta om Gabriel:


Namn: Gabriel Stegmayr

Född: 13 maj 1988

Klubbar: Dala-Järna IK Skidskytte och Vansbro AIK SK

Uppväxt i: Skamhed & Fagersta

Utbildning: Skidskyttegymnasiet i Torsby inriktning byggteknik.

Intressen utanför idrottandet: Jakt och kaffe (kaffebönor, bryggmetoder etc.)Biografi & Visioner:


Jag föddes den 13 maj 1988 och växte upp i byn Skamhed utanför Vansbro, innan jag som nioåring flyttade till Fagersta med familjen.


Skidåkningen har funnits med som en naturlig del genom hela livet, och stora delar av min släkt har varit och är väldigt intresserade och involverade inom skidsport.

Som tvååring åkte jag min första skidtävling, jag slutade sist i yngsta klassen i tävlingen Parvelrännet i Dala-Järna. Jag hade väldigt tidigt som mål att vinna denna, i våra trakter, prestigefyllda ungdomstävling. När jag var 11 år lyckades jag vinna den äldsta klassen H12, en stor seger för mig och ett lopp som jag fortfarande minns idag. Året efter lyckades jag upprepa segern och dessa två segrar är faktiskt någonting som jag än idag är mycket stolt över!


Mycket är hänt sedan dess, tävlandet fortsatte och när jag var ungefär 14 år testade jag skidskytte för första gången, jag fastnade ganska snabbt för skidskytte och året efter tog jag USM brons i stafett med Dala-Järna IK. När jag slutade nionde klass på Risbroskolan i Fagersta gick flyttlasset till Torsby där jag studerade 4 år på skidskyttegymnasiet på byggteknisk linje. Jag hade verkligen fyra fantastiska år i Torsby där jag utvecklades väldigt mycket, både som person och som skidskytt och träffade vänner som jag fortfarande har kontakt med. Det var perfekt att få möjlighet att träna på ett mer elitinriktat vis tillsammans med personer med samma mål och drömmar, samtidigt som vi studerade gymnasieutbildningen.


Efter studenten fick jag möjlighet att jobba deltid på ett snickeri i Hulån utanför Dala-Järna, vilket jag fortsatt med ända fram tills i april 2013 då jag tog tjänstledigt för att kunna satsa ännu hårdare på skidskyttekarriären.


Mitt huvudmål och min långsiktiga målsättning är att jag vill etablera mig i den absoluta världseliten inom skidskytte. Naturligtvis drömmer jag om att stå överst på prispallen i stora sammanhang och höra den svenska nationalsången spelas. Även om vägen dit kan tyckas lång och inte alltid rak har jag en stark tro på min satsning och en övertygelse om att jag kan lyckas.

Min motivation och träningsvilja är oerhört stor och även om jag inte skulle lyckas vinna ett VM- eller OS-guld vill jag den dag jag summerar min idrottskarriär vara nöjd och känna att jag gjorde allt jag kunde för att nå så långt som möjligt. Jag vill spränga mina egna gränser och se hur långt jag kan nå i min idrottssatsning.